Кадър и видео Туитър, Голям инцидент е станал в съседна на България

...
Кадър и видео Туитър, Голям инцидент е станал в съседна на България
Коментари Харесай

Избухна най-голямата рафинерия на Черно море на Ромпетрол

Кадър и видео Туитър, 

Голям инцидент е станал в прилежаща на България страна. Експлозия избухна в рафинерията " Петромидия ", ситуирана в румънския град Нъводари, на брега на Черно море, на 25 километра северно от пристанище Констанца. Петима души са ранени и един служащ липсва. Министърът на околната среда Барна Танцос предизвести, че въздействието върху околната среда може да бъде огромно, предадоха румънски медии в петък.

Висок дирек черен пушек може да се види от плажовете на курорта Мамая, околните градове, даже и от самата Констанца Зоната на детонацията е отцепена, има висока заплаха от детонации и нов пожар. Има публично предизвестие към хората, живеещите в радиус от 1 километър да останат по домовете си и да не отварят прозорците.

Пожарът е избухнал в инсталацията за хидрофиниране на бензин - дизел, откакто се е запалил газов компресор, показва Replica Online. По информация на румънската медиа 6 души са ранени, единият от които с изгаряния на дихателните пътища и към 45% върху повърхността на тялото. Друг човек е липсващ. Изпратени са 8 пожарни, 8 коли за спешна помощ и едно мобилно интензивно поделение. Според първичните оценки облакът пушек се движи към морето, а не към вътрешността.

Очаква се вятърът да резервира посоката си, да е слаб, а вечерта се чакат превалявания, добави министърът. Той означи, че на място има мобилна лаборатория за наблюдаване на качеството на въздуха. Видеоклипове демонстрират плажуващи по румънското Черноморие, изпаднали в потрес от типа на големия облак черен пушек.

" Петромидия " е най-голямата и съвременна петролна рафинерия в Източна Европа, локализирана на брега на Черно море, наоколо до най-голямото пристанище на Румъния – Констанца, прецизира БГНЕС. Тя е благосъстоятелност на " КазМунайГаз Интернешънъл Груп " (известна преди под името " Ромпетрол Груп " ), която е 100% благосъстоятелност на казахстанската нефтена и газова компания " КазМунайГаз ", показва БГНЕС.

" Ромпетрол България " е част от КМГ Интернешънъл (известна преди под името " Ромпетрол Груп " ). Активното развиване на " Петромидия " я трансформира в един от главните производители на петролни артикули в Румъния и района на Черно море. Капацитетът на рафинерията е 4.8 млн. тона нефт годишно.

Това не е първият случай в рафинерията. През номеври 2009 още веднъж при гърмеж и пожар има две жертви. При пожар през 2016 година умира един служащ, трима са ранени.

Romanya`nın en büyük petrol rafinerisi Petromidia`da patlama meydana geldi.
— Gündeme Dair Her Şey (@gundemedairhs) --> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР